Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ζητάει πίστη και υπακοή 5 Οκτωβρίου, 2020 orthodoxia.onlineΆγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς


Εορτολόγιο | Ποιοι άγιοι γιορτάζουν Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ζητάει πίστη και υπακοή - Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Στη Νέα Κτίση ο Κύριος Ιησούς Χριστός ζητάει από μας το ίδιο πράγμα που ζήτησε από τον Αδάμ και την Εύα στον Παράδεισο: πίστη και υπακοή.

Πίστη πως κάθε εντολή που μας έδωσε, είναι για τη σωτηρία μας· απροϋπόθετη υπακοή σε κάθε μία από τις εντολές Του. Μας έδωσε όλες τις εντολές, μαζί κι αυτήν για ν’ αγαπάμε τους εχθρούς μας, για νά ‘χουμε πίστη στα λόγια Του και υπακοή.

Αν κάποια από τις εντολές Του δεν ήταν καλή και δεν υπηρετούσε τη σωτηρία μας, δε θα μας την έδινε. Εκείνος ήξερε πολύ καλύτερα αν η εντολή αυτή ήταν φυσική ή αφύσικη, δυνατή ή αδύνατη.

Το πιο σπουδαίο πράγμα για μας είναι πως ο Θεός μας έδωσε την εντολή αυτή κι εμείς, αν θέλουμε το καλό μας, πρέπει να την τηρήσουμε.

Όπως ο άρρωστος παίρνει το φάρμακο από το χέρι του γιατρού με πίστη και κάνει υπακοή, είτε το φάρμακο είναι γλυκό είτε πικρό, έτσι κι εμείς, αδύναμοι από την αμαρτία και με σκοτισμένο νου, πρέπει να τηρούμε με πίστη κι υπακοή όλες τις εντολές που μας έδωσε ο καλός Ιατρός των ψυχών μας και Κύριος της ζωής μας, Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου