Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σίγουρα ο πνευματικός αγώνας έχει δυσκολίες όμως οι Χριστιανοί οφείλουμε να είμαστε παλληκάρια


Σταθερό χαρακτηριστικό αυτών που επιχειρούν να φθείρουν την Εκκλησία είναι η κακόβουλη κριτική
Ορθοδοξία | Σίγουρα ο πνευματικός αγώνας έχει δυσκολίες όμως οι Χριστιανοί οφείλουμε να είμαστε παλληκάρια

Σίγουρα ο πνευματικός αγώνας έχει δυσκολίες. Μην ξεχνάμε τις δυσκολίες των Αποστόλων, αλλά και των Χριστιανών όλων των εποχών. Όμως σε αυτές τις δυσκολίες θα έχουμε ως βοηθό τον Ίδιο τον Θεό.

Λέει ο Απόστολος Παύλος :
«Εν παντί θλιβόμενοι αλλ’ ου στενοχωρούμενοι, απορούμενοι αλλ’ ουκ εξαπορούμενοι, διωκόμενοι αλλ’ ουκ εγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι αλλ’ ουκ απολλύμενοι, πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι περιφέροντες, ίνα και η ζωή του Ιησού εν τω σώματι ημών φανερωθή» (Β΄ ΚΟΡ. 4, 8-10).

Δηλαδή, «Αν και μας πιέζουν από παντού, δεν μας καταβάλλουν. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, αλλά δεν απελπιζόμαστε. Μας καταδιώκουν, ο Θεός όμως δεν μας εγκαταλείπει. Μας ρίχνουν κάτω, μα δεν χάνουμε τον αγώνα. Συνεχώς υποφέρουμε σωματικά μετέχοντας έτσι στον θάνατο του Κυρίου Ιησού, για να φανερωθεί στο πρόσωπό μας η ζωή του Αναστημένου Ιησού» (Β΄ ΚΟΡ. 4, 8-10).

Μην απελπιζόμαστε στον αγώνα που κάνουμε, αν πέφτουμε. Να συνεχίζουμε τον πνευματικό μας αγώνα και να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Οι Χριστιανοί οφείλουμε να είμαστε παλληκάρια.

Να έχουμε πρότυπα τους Αγίους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι δεν φοβούνταν τους ισχυρούς της γης και τα μαρτύρια με τα οποία τους απειλούσαν. Το βλέμμα τους ήταν στραμμένο προς την αιωνιότητα και όχι στα επίγεια. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς, οι σημερινοί Χριστιανοί. Να αποστρεφόμαστε τα πράγματα που είναι γεμάτα ματαιότητα και να χρησιμοποιούμε αυτά που έχουν άρωμα αιωνιότητας.

Έτσι θα ζούμε και στην επίγεια ζωή μας με ηρεμία και γαλήνη, αλλά και την αιώνια ζωή θα αποκτήσουμε και θα ζούμε κοντά στον Χριστό για πάντα. Από εμάς εξαρτάται, τι θα θελήσουμε τελικά στη ζωή μας. Ας κάνουμε μία προσπάθεια και ας ζητήσουμε και τη βοήθεια του Θεού.

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γιαννακόπουλος
Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αλεξίου Αιγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου